ceturtdiena, 2013. gada 20. jūnijs

Nu tas beidzot sāksies jeb Virs galvas man ir zila debess

Labdien, mans mazais lasītāj!

Pirms kāda laika rakstīju par plāniņu par savas zemītes apzināšanu ceļojuma veidā. Nu lūk. Tas brīdis ir pienācis, kad beidzot startēs Jāņu/-a ielu epopeja. Joprojām gan ir cerība, ka tas visas trīsdesmit deviņas vietas tiks aplūkotas šogad, taču, ņemot vērā apstākļus, plānotos un nepieciešamos pasākumus, viss var izstiepties garāks nekā plānots, rēķināts un (sauksim to tā) solīts.

Ir pagājusi ražīga pagājušā darba nedēļa. Ir sastrādāta viena brīva darba diena, kura nepārvērtīsies par savā ziņā uzmetienu plānu maiņu no pārinieka puses. He he... :)  Un šī brīvā diena tiks lietderīgi likta lietā. Apstākļi ir tādi un plāns ir sekojošs: 22. jūnijā tiek braukts trijatā ar Ivonnu un Mori uz Dundagas pusi, tusēts, līksmots un degustēts līdz pat 24. dātumam. Tad divi augšminētie gāž uz Rīgu, bet mans, dzerams, tiks nogādāts līdz Mazirbes - Vemtspils šōsejai, no kurienes jūsu padevīgais skribelētājs ar īkšķa palīdzību centīsies veikt šo posmu. Protama lieta, ka nakts kā allaž var pārsteigt negaidot. Līdzīgi kā Nilu un citus rūpju pārņemtos ceļu dzīvniekus Rīgā pārņem ziema. Taču būs līdzi telts, gulītis un iecienītais fōlijas tepiķis. Grīdas šoreiz, ne sienas. Moš arī paika būs. Plāniņš ir tāds, ka maksimāli paķerot vajadzīgās ielas un skatoties pļukstenī, protams, tikt līdz Liepājai uz 25 jūnija vakaru. Kāpēc tieši tā? Ļoti vienkārši - bračiņš 26. dātumā izlaižās no LiepU, un i dušiniekā būs jāieskrien, i krekls jāizgludina, i tupeļi jāuzpucē.
Protama lieta, ka biužukus tiks mēģināts uzņemt un pārdzīvojumi ar laiku tiks iegānīti šīs kakātuves  apcirkņos, lai Tev, mans mazais lasītāj, garlaicīgi nebūtu. Dzerams, ka arī teļefōna baterija būs gana dzīvotspējīga, lai k-ko ierakstītu 140 zīmju sociālajā vietnē.
Nu īsumā k-kā tā.

Ļ.

Nav komentāru: