svētdiena, 2012. gada 30. decembris

Kūst sniegs, Jānis k-kur iet jeb Šoreiz saprotamāk un īsāk...

Labdien, manu mazo lasītāj!

Kā jau virsrakstā lasīji, šodien uztveres ziņā būs pa mierīgo.

Jaunais gada tuvošanās allaž ir saistīta ar kādu apņemšanos un solījumiem. Vai nu tā būtu vingrot sākšana no pirmā datuma, vai smēķēšanas atmešana, vai solīšanās mazāk stumt ģīmī un vairāk braukt ar velli. Šajā gadījumā tas būs vairāk paziņojums, ne solījums vai apņemšanās. Tā kā, ja netiks veikts, bumbas klāt, lūdzu, nešūt. :) Kā Ibsens "Brantā" rakstījis: "Tiks piedots - ja tu neiespēji, bet mūžam ne - ja negribēji""

Dzimtās zemes apceļošana un izzināšana vienmēr ir augstāk kotējusies par buhāšanu ārzemēs ar aizbildinājumu, ka pāri robežai paģiru nemēdz būt. Nu lūk.

Pēc zināmas un nezināmas info apkopošanas izrādās, ka Latvijā ir atrodamas 37 Jāņa un Jāņu ielas, 1 Jāņa sēta un mājas, kuras nes "Ļahu" nosaukumu. tātad kopā 39 vienības. Un ir radies kluss plāniņš censties pa nākamo kalendāro gadu teitan tās visas vietas apceļot, mēģināt parunāties ar vietējiem, izdzert kādu alu katrā vietā  un sarakstīt gūtos iespaidus šajā kakātuvē. Dzerams, gana saistoši un nesaistīti, lai ierindas pilsonim, kuram vairāk par saliktu pakārtu teikumu ir grūtības uztvert, liktos viss saprotams. Nu gan atkal aizrāvos. :)
Dabistiski, ka atvaļinājums, lai visu vienā piegājienā izbraukātu, ņemts netiks. K-gan zinot, kā šovasar ar Eestitripp'u gāja, kādu tālāku ieliņu apbraukāšanu ar busiņa un vairāku Jāņu piedalīšanos, neizslēdzu. Bet nu redzēs. Jebkurā gadījumā, neviena staigāšana un braukāšana netikst slēpta, un par visu būs visi informēti manā 140 zīmju profilā. Ja nu kādam būs iekāriens pievienoties uz kādu alu kādā Jāņa vai Jāņu ielā, sētā vai Ļahos.

Tāpat arī ir klusa cerība, ka arī Tu, mans mazais lasītāj, aizdomāsies, cik maz Tu zini par sevi un savu zemīti, un uzsāksi ko līdzīgu, lai izglītotu pārējos. PROTAMS! Labāk sildi ekonomiku, paņem alu un uzsauc vienu man, kad atbraukšu. Kaut gan . ;)

Ļ.

Nav komentāru: